Δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ.Το Facebook ανέπτυξε ένα αλγόριθμο που αναγνωρίζει ανθρώπους ακόμα και χωρίς να γνωρίζει το πρόσωπο τους.

Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του Facebook δημιούργησε έναν αλγόριθμο που μπορεί και γνωρίζει ποιος είναι κάποιος, με το να βλέπει φωτογραφίες που περιέχουν ρουχισμό, στυλ μαλλιών και τύπο σώματος μεταξύ άλλων.

Όπως είναι κατανοητό, ο συγκεκριμένος αλγόριθμος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση ατόμων, ακόμα και αν στις φωτογραφίες φαίνεται μόνο ένα μικρό τμήμα του προσώπου του ή ακόμα και καθόλου.

Πολλοί είναι οι χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο που δεν ανεβάζουν φωτογραφίες με το πρόσωπο τους σε πλήρη θέα, ωστόσο ο αλγόριθμος του Facebook μπορεί και συνδυάζει φωτογραφίες μεταξύ τους ή και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο άτομο, όπως τον τρόπο που ντύνεται ή τις πόζες που παίρνει γεμίζοντας τα κενά που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του.

Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησε το Facebook εσωτερικά, ο αλγόριθμος είχε ποσοστό επιτυχίας 83%.

Demo Social Media Icons:


Αφήστε ένα σχόλιο:


GDPR, τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα, πως επηρεάζει site – eshop
10:00 ΠΜ στις Νοεμβρίου 12, 2019

Πιθανόν οι περισσότεροι από εσάς να έχετε ακουστά τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλιώς GDPR. Έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο [...]

Usability Testing 9:47 PM on August 24, 2013

Το usability testing είναι η διαδικασία κατά την οποία παρακολουθούμε πραγματικούς χρήστες καθώς χρησιμοποιούν ένα οποιοδήποτε σύστημα. Αυτό μπορεί να είναι ένα υπολογιστικό [...]

Αναζήτηση Ιστολογίου

Γραφικά Στοιχεία

Αυτό είναι ακόμα ένα δοκιμαστικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας