ΚΛΑΣΙΚΟΣ

Ο Κλασικός Χορός είναι είδος χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα, το οποίο αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική του μορφή, κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ

Η ιστορία του σύγχρονου χορού ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 1920 ως μία μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου.

HIP HOP

Το Hip Hop αναφέρεται σε στυλ χορού-ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης-που εξελίχθηκε έξω από στούντιο χορού σε οποιοδήποτε διαθέσινο ανοιχτό χώρο, όπως σε δρόμους, πάρτυ, νυχτερινά κέντρα και σχολεία.

BREAK DANCE

To Break Dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970.

TANGO

Το τάγκο, από τα Ισπανικά, είναι είδος μουσικής (σε ρυθμό 2/4 ή 4/4) και αντίστοιχου χορού.

LATIN

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική. Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, και Μάμπο.

ORIENTAL

Ο χορός οριεντάλ (η χορός της κοιλιάς, όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στον δυτικό κόσμο) είναι ο σημερινός αποκαλούμενος χορός της ανατολής.

SALSA

Ο χορός Σάλσα είναι ένας λάτιν χορός που δημιουργήθηκε από τους ισπανόφωνους της καραϊβικής και από τους ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ.

Συρτακι

Το συρτάκι θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς χορούς, ιδιαίτερα από τους ξένους. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ανήκει στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Η Ομαδα μας

Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ διακρίνονται για το ταλέντο τους, την εργατικότητά τους και την αγάπη τους για το χορό. Η ΟΜΑΔΑ πλαισιώνεται από επαγγελματίες χορευτές και από νέους ταλαντούχους χορευτές.

Αιθουσα μπαλετου

Η σχολή πληροί την νομοθεσία για σχολή μπαλέτου, με πάτωμα από φυσικό ξύλο, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (διαδοκίδια ξύλου, λάστιχα), για αποφυγή τραυματισμών.

Εγκαταστασεις

Η αισθητική, η άνεση και η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μας μέλημα τόσο για τις μικρές μας μαθήτριες όσο και για τους\τις συνοδούς τους.